CHP, Dêrsim’de seçim sonucuna itiraz etti

Seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada, “Halkımızın kararına saygı duyuyorum” diyen CHP adayı Ali Mustafa Çelik, seçim sonuçlarına dair itirazda bulundu.

CHP'DEN DERSIM'DEKİ SONUCA İTİRAZ

Dêrsim’de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) belediye eşbaşkan adayları Cevdet Konak ve Birsen Orhan, 31 Mart seçimlerinde aldıkları 6 bin 761 oyla seçimi kazanırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Ali Mustafa Çelik, 5 bin 604 oyla ikinci oldu.

‘SAYGI DUYUYORUM’ DEMİŞTİ

Seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada, “Halkımızın kararına saygı duyuyor, kentimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diyen CHP adayı Çelik, bugün İlçe Seçim Kurulu’na seçim sonuçlarına dair itirazda bulundu. İlçe Seçim Kurulu CHP’nin itirazına dair 5 Nisan’da karar verecek. 

MAZBATA GEÇ VERİLECEK

CHP’nin itiraz sürecine olumlu yanıt verilmemesi durumunda ise Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurma hakkı bulunuyor. YSK’nin başvuruya dair en geç 15 Nisan’a kadar cevap vermesi gerekiyor.

Yaptığı ilk açıklamada sonuçları sağduyu ile karşıladığını belirten Çelik’in bin 157 oy fark ile seçimleri kaybetmesine rağmen, Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a dönük irade gaspının gerçekleştiği bugün yaptığı itiraz tepkiye neden oldu.  

Çelik’in itirazı nedeniyle Orhan ve Konak’ın önümüzdeki iki gün içerisinde almayı planladığı mazbatanın veriliş tarihi ertelendi.